24 Nisan 2016 Pazar

İSMAİL YILDIZLI SEYDA (K.S) İÇİN NE DEDİ?


İSMAİL YILDIZLI SEYDA (K.S) İÇİN NE DEDİ?


63 YAŞINI GEÇMEYİ HAYÂ ADDEDEN GÖNÜLLER SULTANI; ŞEB-İ ARUZ MİSALİ SEVGİLİSİNE, VUSLATA ERDİ...


 Araştırmacı Yazar:Selim GÜRBÜZER

        Bismillahirrahmanirrahim.
        Sine-i insafla, nazar-ı hak ve hakikatle, Seyda-ı Sultanı (k.s) görebilmek, âcizane bir nebzecik anma ve anlatma arzusu ile mebdeinden (s.a.v.) itibaren ifade etmek istiyorum.
      Takvimler, milâdî 20 Nisan 571 yılı, hicri Rebiülevvelin 12. gecesini gösterirken kâinatı zulmet bulutlarının kapladığı bir zamanda, işte o bulutları yırtıp, bir güneş gibi Mekke-i Mükerreme'den bütün arza yayılan nuru Muhammed'in nurundan, yaratılan bütün beşeriyetin nur-i asli, kürre-i arza teşrif etti... Ve nur-i aslının ziyasından nur damlaları halka halka günümüze kadar uzanarak aynı vazifeyi vekâleten tevdi eden bir evlâdı teşrif ediyor. Bu evlat ki, fuhuşun, kumarın, içkinin kısacası bütün kötülüklerin zirveye ulaştığı bir zamanda bir irşad göreviyle insanları dalâletten hidayete, zulmetten nura davet ederken, bu daveti ''İslâm'ı öyle sağ ve diri yaşa ki, seni öldürmeye gelen sende dirilsin'' nokta-i nazarında yaşantısıyla bir davetçi nazarıyla bir lazer ışını gibi bütün melekût âleminin güzelliklerini gönüllere nakşeden bir cezbe-i rahman mümessili... O mümessil ki, kendisine suikast teşebbüsünde bulunan kişiye ''O korkmuştur, süt içirin...'' diyecek bir cezbe-i rahman merkezi. Evet... 22 yıllık irşad postunda sultan-ı müslimin olmak, ilimlerin anahtarı olmak ve sonunda ''Her nefis ölümü tadacaktır'' ilahi fermanı mucibince bir sür'at tahdidi gibi 63 yaşını geçmeye hayâ addeden gönüller sultanı, Şeb'i Aruz misali sevgilisine, vuslata erdi ve Hakk'a doğru yürüdü.
         Seyda (k.s) Hazretleri birgün buyurdular:
     ''Şeriat bir dağ gibidir. Fırtına ne kadar kuvvetli eserse essin, ondan birşey koparamaz. Şeriata uymayan ince bir kavak gibidir. Kuvvetli bir rüzgâr onu söküp atar. ''
        ''İman amelle kuvvetlenir, bu amelde amel-i salih olursa kemale erdirir.''


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder